Korpa

0 predmet(a) - 0,00 RSD

Gde našpanovati žice iz našeg asortimana?

  Komex d.o.o.   Veleprodaja i maloprodaja Cara Dušana 72 11000 Beograd II Sprat 011/2629-920 Kompletan asortiman Tecnifibre i Gosen proizvoda ..
Vie...

Grip, promena veličine i zamena

Važna stvar pri kupovini reketa jeste izbor veličine gripa (drške reketa) zbog proste činjenice što grip predstavlja jedini kontakt između igrača i reketa. U slučaju pogrešnog izbora veličine gripa stvara se pogrešan osećaj i teže se kontroliše igra. Srećom, veličina gripa se može povećati ili smanjiti.Osnovni grip čini dršku reketa udobnijom i on dolazi fabrički uz reket.Vremenom, osnovni grip postaje sve tvrđi i trebalo bi ga povremeno menjati kako bi se sačuvala udobnost u igri. U proseku jednom u godinu, godinu i po dana. Preko osnovnog gripa namotava se overgrip koji sluzi da sačuva..
Vie...

Španovanje Reketa (Zamena Žica)

Nakon odabira žice sledeći stadijum je stavljanje žice na reket tj. španovanje.Samo španovanje se vrši na specijalnim mašinama. Kvalitet mašine u velikoj meri dobrinosi kvalitetu samog špana odnosno kasnije i same igre.Naše mašine su ručno izrađene ponajvišim standarima i proverenog kvaliteta.Tecnifibre mašine se koriste na najvećim turnirima kao što su Roland Garros, Roterdam, Paris, Moskva, Beograd, a od ove godine i na završnom Masters turniru u Londonu.Članovi našeg tima su bili zvanični španeri na mnogim navedenim turnirima tako da su u mogućnosti da izađu u susret svakom Vašem zahtevu. ..
Vie...

Kako da izaberete pravu žicu?

Izbor adekvatne žice za reket je podjednako važan kao i izbor samog reketa. Trenutno na tržištu postoji veliki izbor žica koje možemo podeliti u 4 velike kategorije: 1. Prirodno crevo (Natural Gut) Ova vrsta žice proizvedena je od prirodnih goveđih creva. Ovakca žica pruža najbolji osećaj bez gubitka tenzija do samog pucanja. Imaju trajnost i pružaju dodatnu snagu pri udarcu. Nedostaci ove žice su nešto slabija kontrola zbog čega je vrhunski teniseri kombinuju sa drugim žicama. Takođe, ove žice su dosta skuplje od ostalih. 2. Multifilament žice Kao što im samo ime kaže, ov..
Vie...